S5 Corporate Response - шаблон joomla Книги
ДУБАИ

ГЛОБАЛВОРК

 

Одобрение бр. 08-4764/3 издадено од Министерство за труд и социјална политика на Република Македонија. 

ЗАДОВОЛНИ РАБОТНИЦИ

 

 

Зголемете ја заработувачката со ГЛОБАЛВОРК. 

ПОНУДА ЗА РАБОТА

 

Голем избор на работа во многу земји..единствено со ГЛОБАЛВОРК.

ДУБАИ

 

Дубаи е емират во Обединетите Арапски Емирати.

Главен град е Дубаи.

Дубаи е лоциран на Арапскиот Полуостров на југоисток од Персискиот залив и има најмногу жители во ОАЕ, а градот Дубаи е втор по големина после Абу Даби. 

Кога во 1966 беше откриена нафтата, дојде до огромен прилив на странски работници, што доведе до ширење на градот за 300%.

Модерен Дубаи израсна во 1971 година откао Англичаните го напуштија овој регион.

Тогаш Дубаи заедно со Абу Даби и уште 4 други емирати ги формираа Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ). Наредната година им се приклучи и Рас ал Каима, додека Катар и Бахреин останаа независни.


Денеска Дубаи е модерен град и бизнис центар на Блискиот Исток. Иако неговата брзорастечка економија се базира на нафтата, тој е воедно и туристички центар, центар за недвижнни и финансиски услуги.


Во поново време Дубаи го фасцинира светот со свопите градежни проекти и спортски настани.


Посебно внимание се обрнува на развој на работничките и човечки права и поради тоа – Дубаи е посакувана дестинација за работа и туризам на Блискиот Исток.

 

Вашата вредност е во вашиот потенцијал, а не во вашето потекло или минато."

 

globalwork mk